بيت العيله يا بيتنا
+12
rosey
Belladonna
vergenia
ms
sh.b
a7mad seif
Dr_Moon light
miro
doctor1992
hero
KiKo
rana
16 مشترك
صفحة 1 من اصل 8
صفحة 1 من اصل 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
بيت العيله يا بيتنا
انا عندي فكره حلوه
ده بيت العيله بتاعنا
هانفطر فيه ونغدى ونتعشى كمان
بس نتفق كلنا ع اكله ف الوجبه عشان ماتدوخنيش
يعني مثلا انا هاجهز الغدا اهو والغدا النهارده هايبقى مكرونه بالبشاميل
تحت طلب محمد(هيرو)
اي خدمه
ابقوا قولولي عايزين ايه تاني؟
ف بيت العيله
ده بيت العيله بتاعنا
هانفطر فيه ونغدى ونتعشى كمان
بس نتفق كلنا ع اكله ف الوجبه عشان ماتدوخنيش
يعني مثلا انا هاجهز الغدا اهو والغدا النهارده هايبقى مكرونه بالبشاميل
تحت طلب محمد(هيرو)
اي خدمه
ابقوا قولولي عايزين ايه تاني؟
ف بيت العيله
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
المقادير
نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-ك**** ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتي
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود
الباشميل
ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه
الطريقه :
أولا : لعمل المفرومة :
نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي:
ثانيا : لتحضير المكرونة :
نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي
ثالثا : لتحضير الباشميل :
نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي :
رابعا : لتحضير الصينية :
ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ .
وبلهنا والعافيه
نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-ك**** ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتي
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود
الباشميل
ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه
الطريقه :
أولا : لعمل المفرومة :
نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي:
ثانيا : لتحضير المكرونة :
نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي
ثالثا : لتحضير الباشميل :
نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي :
رابعا : لتحضير الصينية :
ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ .
وبلهنا والعافيه
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
اقتراح حلو و انا موافق بس هتخلصى امتى
ذاكرى شوية أحسن المكرونة مش هى اللى هتعمل التجربة بكره
ذاكرى شوية أحسن المكرونة مش هى اللى هتعمل التجربة بكره
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
والصور متحركه
اي خدمـــــــــــــــــــــه
اي خدمـــــــــــــــــــــه
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
ههههههههههههه
عملتها اهي
يلا مش مهم بقى
كله فدا الجووووووووووووووووع
عملتها اهي
يلا مش مهم بقى
كله فدا الجووووووووووووووووع
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
فعلا الجوع كافر
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
بس ايه رايكم ف الغدا؟
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
جااااااااااااااااامد بس لو فى حاجة جنب المكرونة
يبقى روووووووووووووووووووعة
يبقى روووووووووووووووووووعة
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
بس انا مش هبقى طماع كفاية مكرونة و مستنييييييييين العشااااااااااااااا بالليل
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
طيب
عايز ايه ع العشااااااا يا بيه
عايز ايه ع العشااااااا يا بيه
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
لا بيه ولا حاجة ده انا غلبان اوى
ممكن فووووووول و طعمية و بيض اومليت و طرشى
شفتى غلبان ازاى
ممكن فووووووول و طعمية و بيض اومليت و طرشى
شفتى غلبان ازاى
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
ههههههههههههه
جدا
طب بتتعشوا الساعه كام؟
عشان انزلكم العشا
جدا
طب بتتعشوا الساعه كام؟
عشان انزلكم العشا
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
معلش انا دخلت انام و مش اتعشيت نخليها ان شاء الله بعد الهيستولوجى
الواحد ياكل بنفس
شكرا على تعبك يا رنا
الواحد ياكل بنفس
شكرا على تعبك يا رنا
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
هههههههههههههههههههه
هتصوموا لحد امتحان الهيستولوجي؟
هتصوموا لحد امتحان الهيستولوجي؟
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
ميرسى يا رنا انا لسه شايف الموضوع والله والمكروبنة بالباشمسل كان ملهاش حل من ايديكى
عايزين بقى على العشاء امممممممممممممممممم مثلا زى ما قال محمود بس بلاش الفول عشان مش بحب اتعشى بيه ممكن لنشن بداله بحبه
عايزين بقى على العشاء امممممممممممممممممم مثلا زى ما قال محمود بس بلاش الفول عشان مش بحب اتعشى بيه ممكن لنشن بداله بحبه
رد: بيت العيله يا بيتنا
لنشن؟
اشتريه من السوبر ماركت
اصل انا مش بحبه اوي
ها؟
هتتغدوا ايه؟
اشتريه من السوبر ماركت
اصل انا مش بحبه اوي
ها؟
هتتغدوا ايه؟
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
كفاية يا فتحى بقه هنتعبها معانا ليه
تعالى ننزل نقضيها تيك أوى و خلاص
تعالى ننزل نقضيها تيك أوى و خلاص
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
بصى يا رنا عايزين غدوة جامدة اوى عشان نقدر نمتحن بكرة
بصى يا ستى مش هكتر عليكى لانى عارف انك بتتعبى فى الاكل اوى
اول حاجة حمام ورقاق ومحشى ورق عنب ولسان عصفور
والحلو جاتوه او كيكة والفاكهة عايزين سلطة فوامه ادينى مش كترت عشان تعرفى بس بس المرة الجاية هاكتر شوية :cheers:
بصى يا ستى مش هكتر عليكى لانى عارف انك بتتعبى فى الاكل اوى
اول حاجة حمام ورقاق ومحشى ورق عنب ولسان عصفور
والحلو جاتوه او كيكة والفاكهة عايزين سلطة فوامه ادينى مش كترت عشان تعرفى بس بس المرة الجاية هاكتر شوية :cheers:
رد: بيت العيله يا بيتنا
يا نهااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااار
ايه الفجعه دي؟
عموما حاضر
ايه الفجعه دي؟
عموما حاضر
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
طريقة عمل الحمام محشي على الطريقة المصرية
المقادير
-----
لكل زوج من الحمام نحتاج الى
من 1\2 الى 3\4 كوب فريك أو رز (حسب حجم الحمام )
بصلة متوسطة مفرومة - ملعقة صغيرة سمن - ملح + 1\2 ملعقة صغيرة
فلفل أسود أو حسب الرغبة - حوايج الحمام يعني الكبدة والأونصة
الطريقة
-----
يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك
قليلا ليصفى من الماء فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو من الرز مع
البصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل + السمن + الكبدة والأونصة
أو الفريك وممكن أن يُحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع
عليه باقي المكونات ماعدا السمن لأنه قد تحمر بالسمن
يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن
الحشو سيتمدد
وبعد الحشو .. نكتف الارجل ايضا ..
نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه
وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص مستكة ويترك حوالي
ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه
بعد النضج يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضروري جدا
ثم يحمر في السمن ويقلب على كل الجوانب .. وبعد ذلك نرش عليه
ملح وفلفل
المقادير
-----
لكل زوج من الحمام نحتاج الى
من 1\2 الى 3\4 كوب فريك أو رز (حسب حجم الحمام )
بصلة متوسطة مفرومة - ملعقة صغيرة سمن - ملح + 1\2 ملعقة صغيرة
فلفل أسود أو حسب الرغبة - حوايج الحمام يعني الكبدة والأونصة
الطريقة
-----
يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك
قليلا ليصفى من الماء فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو من الرز مع
البصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل + السمن + الكبدة والأونصة
أو الفريك وممكن أن يُحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع
عليه باقي المكونات ماعدا السمن لأنه قد تحمر بالسمن
يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن
الحشو سيتمدد
وبعد الحشو .. نكتف الارجل ايضا ..
نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه
وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص مستكة ويترك حوالي
ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه
بعد النضج يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضروري جدا
ثم يحمر في السمن ويقلب على كل الجوانب .. وبعد ذلك نرش عليه
ملح وفلفل
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
هانزلك الباقي اهو
انت تؤمر
انت تؤمر
rana- Professional
- عدد المساهمات : 4672
العمر : 33
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 24/11/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
يا فتحى خلى عندك شوية أحمر انت بتتعامل مع بنات هتفضحنا يا ابنى كده
سورى يا رنا مش عايزين نتقل عليكى عايزين حاجات خفيفة زى
سكالوب و شوربة ضفادع و باتون ساليه و أى حاجة من الانواع دى
ههههههههههه
سورى يا رنا مش عايزين نتقل عليكى عايزين حاجات خفيفة زى
سكالوب و شوربة ضفادع و باتون ساليه و أى حاجة من الانواع دى
ههههههههههه
KiKo- Master
- عدد المساهمات : 8314
العمر : 32
مـــــــــــــزاجـى :
النـادى المفضـل :
هـــــــــوايتــــى :
تاريخ التسجيل : 06/12/2008
دعـــــــــــــــــاء :
رد: بيت العيله يا بيتنا
شربة ضفادع يا محمود ليه شايفنا فى الصين لا يا مش كفاية كانت قرفنانا فى التشريح
:lol:
:lol:
صفحة 1 من اصل 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
صفحة 1 من اصل 8
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى